2010.12.18.
16:29

Írta: Sipos Márton

Magyar-magyar viszony, avagy a lerágott csont

Van egy mondás, hogy a pokolban a magyarok számára fenntartott szurkos üstöt nem örzik, mivel nem kell félni attól, hogy megszöknek onnan, ugyanis amint az egyiknek sikerül majdnem kimászni, a többiek biztosan visszahúzzák. Mi sem bizonyítja ezt jobban egy felháborító szöveg, amelyet Facebook üzenőfalon olvastam:

"Kérlek Titeket ne hagyjuk hogy a Nagyváradi lány nyerje meg a megasztárt!!! A megasztár MAGYAR műsor, ezért MAGYAR nyerje meg !!!!!!!!!! "

Szégyen és gyalázat! Miért aki nem a jelenlegi "csonkított" Magyarországon él magyarként, az nem is magyar? Elkéne gondolkodni mielőtt ilyeneket ír valaki. "Hogy nem sül le a képéről a bör annak, aki ezt kitalálta?" - gondoltam magamban és hirtelen indíttatásból kereszteslovagként meggyőző érvekkel kezdtem el kommentálni a bejegyzést, amellyel nagyon is egyetértettek a többiek, úgyhogy az írás szerzője megszégyenülten letörölte azt a Facebook adatlapjáról, ugyanis nem tudta elérni azt a hatást az ismerősei körében, mint amire számított és ez egyáltalán nem tett jót a személyes imidzsének.

Nem mindegy hogy valakit románnak, vagy romániai magyarnak mondanak. A kettő nem ugyanaz ugyanis, akiknek magyar őseik vannak, azok genetikailag magyar származásúak, bármilyen országban is éljenek és ezt akár tetszik, akár nem, nem lehet megváltoztatni. Ezek nem faji kérdések, még csak nem is arról szólnak, hogy bármelyik nép is többet érne akár Isten szemében, mint embercsoport.  Valójában csak arról a tényről van szó, hogy aki magyarnak született, az magyarként is fog meghalni, függetlenül attól, hogy milyen országban él, milyen nyelven beszél, gondolkodik stb. Olvasva a Megasztáros fórumokat felismertem a tényt, hogy Magyarországon néhány ember megint bebizonyította, hogy az emberi butaság határtalan, de azért még van remény..

Végeredmény: Tolvai Renáta megnyerte a versenyt MAGYAR emberként, MAGYAR névvel, MAGYAR szívvel.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar viszonyok

A bejegyzés trackback címe:

https://siposmarton.blog.hu/api/trackback/id/tr302614774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása